AED

AED LOGOPlotselinge dood, zonder voortekenen en vaak bij zich gezond wanende personen, komt duizenden keren per jaar voor en is daarom een groot gezondheidsprobleem in Nederland. Een ritmestoornis van het hart, het zogenaamde kamerfibrilleren (in de volksmond ook wel hartstilstand genoemd), ligt in ca. 80 – 90% van de gevallen aan deze plotselinge dood ten grondslag.

Het is in dergelijke gevallen bewezen dat het zo snel mogelijk toedienen van een stroomstoot (defibrillatie) de overlevingskans aanzienlijk verhoogt. Daarvoor geldt echter als regel dat elke 3 minuten dat defibrillatie uitblijft, de kans op overleving halveert!

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een handzaam apparaat dat wordt aangesloten bij een slachtoffer met een circulatiestilstand. Met dit apparaat is het mogelijk een elektrische schok te geven wanneer dit noodzakelijk is.
Defibrilleren met de AED is 100% veilig. Iedereen kan en mag een AED bedienen.

OOK U KUNT HET LEREN!

Klik op de foto van een van onderstaande AED’s om een demo film ervan te zien.

Werking Cardiac Science G3
Werking Zoll AED Plus
Werking Cardiac Science G5
Werking Physio Control Lifepak CR 2
Locaties Physio Control Lifepak CR2: Oud-gemeentehuis Sint Anthonis – MFC Oelbroeck Sint Anthonis – De Stek Landhorst -’t Stekske Stevensbeek – Stippent Ledeacker – De Schans Westerbeek – Spar Oploo – HAP Wanroij – Dorien Bloem en Groen Wanroij – Paddenpad Wanroij – De Lookant Wanroij – Noordstraat 1 Wanroij